„Златна Месемврия“,

...или големият финал

26 май 2006

21 ч. 10 мин. Предстои закриването на фестивала за популярна българска песен „Златна Месеврия“. Форумът се провежда за първи път в Амфитеатъра на Несебър. Появата на водещите поставя началото на дългоочаквания от участниците финал.

Надпреварата е оспорвана. Всяка песен има шанс за приза. Участват Роберта, Орлин Горанов, група „P.I.F.“, Соня Тодорова, Емил Коларов, Тони Георгиев ― все познати и доказали се музиканти. Но тъй като основната цел на фестивала е да дава шанс за изява на нови творци, пред нас завиден талант ще демонстрират групите „G.R.A.S.“, „032“, „Аngel Sky“, както и изпълнителката Катина Серкеджиева. Младите по нищо не остъпват на доказалите се вече звезди.

След броени минути ще чуем специалните гости на „Златна Месеврия“ ― група „Д2“, както и невероятния тандем Елица Тодорова и Стоян Янкулов

Почетен гост на събитието е г-жа Бриджит Чарнота ― началник сектор „България“ в Генерална дирекция „Разширяване“ към Европейската комисия в Брюксел.

Компетентно жури в състав ― Митко Щерев, Петя Буюклиева, Денислав Кехайов, Иван Ненков, Ники Кънчев, Румен Бояджиев, Владо Даверов, е пред нас. То е натоварено с отговорната и нелека задача да определи победетелите.

И така, настъпва дългоочакваният за всички момент ― награждаването. Царемонията започва с обявяването на специалната награда на името на композитора Йосиф Цанков. Печели я Роберта за изпълнението си „За теб“ и група „P.I.F.“ с „Всеки ден“. Наградата връчва Анелия Дошева ― изпълнителен директор на „Едита Груп“.

Почетното трето място е отредено на Орлин Горанов и песента „Моряк и бряг“. Горанов си тръгва с награда ― парична премия в размер на 2000 лв.

Приближаваме се все по-близо до победителя... Втора награда ― сума в размер на 3000 лв ― журито отреди за изпълнението на пловдивката група „032“ и песента „Дай ми знак“.

След дълги размишления победителят на първия фестивал на българската популярна песен „Златна Месеврия“ е определен. Първа награда ― статуетка „Златна Месеврия“, изработена от Ставри Калинов, и парична награда в размер на 4000 лв взимат момчетата от група „Аngel sky“ за изпълнението си „Губиш ме“. Наградата те получават от кмета на Несебър Николай Трифонов. Групарите възнамеряват да вложат спечелената сума в създаването на клип към песента, донесла им първото място на фестивала.

Нека този фестивал постави началото на традиция в българското музикално изкуство и по този начин не само да отваряме път на младите таланти, но и да докажем, че можем да отдадем заслуженото на качествената музика. Това пожелава кметът на Несебър.

След финалната част участниците продължават с празника. Пред магията на фестивала, състоял се под звезното небе на античния Несебър и при шума от плисъка на морските вълни, всички са равни. Пред изкуството, наречено музика.

Крайният предел на емоцията отбелязва ефектна заря и обща песен, събрала звездите на една сцена.

Обещаваме си да се видим и чуем отново. Часът и мястото на срещата са известни. На същата дата и място точно след 365 дни.

 

 

Организационният комитет на Фестивала на фестивалите “Месемврия” и Община Несебър обявяват учредяването и провеждането на Първия фестивал на българската популярна песен “Златна Месемврия”.

 

Песенният фестивал “Златна Месемврия” има за цел:

• да издига престижа и обществената значимост на българската популярна музикална култура

• да стимулира и популяризира творчеството в създаването на нови български песни

• да подкрепи изпълнителите в налагането на качествен и модерен български репертоар

• да стане средище за творчески срещи и обмен на идеи

 

За провеждането на Фестивала “Златна Месемврия” се учредяват Фестивален комитет с председател Николай Трифонов – кмет на Община Несебър, Обществен съвет с председател Миглена Щерионова – главен секретар на Община Несебър и Секретариат.

   
 
  Моля инсталирайте подходящия филтър  

 

ОФИЦИАЛЕН МЕДИЕН ПАРТНЬОР НА

ЗЛАТНА МЕСЕМВРИЯ 2006