Продуцентска къща “Едита Груп” е водеща фирма на българския филмов, рекламен и музикален пазар. Дейността й се развива в няколко основни сфери:

 

1. Филмопроизводство и телевизионна продукция

“Едита Груп” е продуцент на повече от 30 художествено-документални, имиджови и рекламни филма и на над 40 музикални видеоклипа на едни от най-добрите български музиканти. “Едита Груп” продуцира авторско телевизионно предаване “Казано е”. “Едита Груп” реализира една от най-мащабните световни шоу-игри “Тест на нацията”.

 

2. Спектакли и шоупрограми

Това е дейността, която прави “Едита Груп” популярна сред най-широка аудитория. Екипът е организирал и провел пет мащабни национални турнета, над 100 концерта и мултимедийни спектакъла с участието на български и световни звезди. “Едита Груп” има контакти с най-популярните български поп и рок музиканти, артисти, танцови състави, както и с изявени творци в областта на класическата музика. Продуцентската къща традиционно работи с елитни хотели в страната и менажира музикални шоуспектакли и мултимедийни програми.

 

3. PR и реклама

Във фирмата работят специалисти по маркетинг, реклама и връзки с обществеността, компютърни дизайнери и журналисти. “Едита Груп” изработва рекламни и PR – стратегии за компании и корпоративни клиенти, и работи с едни от най-добрите студия, технически и творчески екипи.

 

4. Издателска дейност

“Едита Груп” продуцира и издава компактдискове, аудиокасети и DVD с музика и филми. Издава и книги.

 

“Едита Груп” е носител на Награда за цялостно реализиран проект в областта на класическата музика на Международния телевизионен фестивал “Златна Албена”, както и на Награда за телевизионен филм-портрет на Националния фестивал “Осмата муза”. Два от филмите на “Едита” – “Диря” и “Гена – гласът на Арената” бяха номинирани на ХХVІ МТФ “Златната ракла” – Пловдив. На ІV Международен телевизионен и кино фестивал "Вместе" в Ялта "Едита Груп" получи най-престижната награда - Златна статуетка за продуциране и реализиране на музикално документално кино. Документалните филми “Велико Търново – невероятният град” и “Заливът на Слънцето” бяха наградени на Фестивала “На източния бряг на Европа”. “Едита Груп” е носител награда за телевизионната шоу-игра “Тест на нацията” на Фестивала “Осмата муза” – 2005.

 

Продуцентска къща “Едита Груп” е отличена с Международната награда за върхови постижения в бизнеса и бизнес престиж в Златната категория, придружена със Сертификат за качество TQM, 100 пункта от Международната избирателна комисия на Дирекции за бизнес инициатива (BID), съставена от водещи световни компании и специалисти.

   
 
  Моля инсталирайте подходящия филтър  

 

ОФИЦИАЛЕН МЕДИЕН ПАРТНЬОР НА

ЗЛАТНА МЕСЕМВРИЯ 2006