ФЕСТИВАЛ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН

“ЗЛАТНА МЕСЕМВРИЯ 2006”

 

Всеки фестивал e уникален и открива своите таланти. Интересното за първото издание на Фестивала “Златна Месемврия” през 2006 година е, че български творци от различни поколения демонстрираха своето изпълнителско изкуство, пренебрегвайки генерационните различия. Три поколения-ветерани, звезди, утвърдени музиканти и дебютанти пяха заедно на една сцена, в едно състезание, в името на новата българска песен и българската публика.
Специални гости на заключителния гала-спектакъл на финалистите в Несебър бяха Стоян Янкулов и Елица Тодорова, които за пореден път смаяха публиката с виртуозното изпълнение на български фолклор и музикантите от D_2 с новия си вокал Дидо, които подлудиха своите фенове.

 

Най-голямата емоция при фестивалите е при раздаването на наградите.

 

• Специалната награда на името на доайена на българската песен Йосиф Цанков си поделиха Роберта и Група P.I.F.

• Трета награда взе Орлин Горанов.

• Втора награда спечели Група 032.

• Голямата награда и статуетка “Златна Месемврия”, дело на талантливия Ставри Калинов, получи група Angel Sky.

 

Амбицията на създателите и организаторите на фестивала “Златна Месемврия”, Продуцентска къща “Едита Груп” и община Несебър, е музикалното събитие да стане традиция.

 

Несебър - град с трихилядолетна история, обичан черноморски курорт, забележително културно-историческо средище, град с дух и атмосфера. С всяка изминала година град Несебър се утвърждава като фестивален център.

 
   
 
   
 
   
 
   

 
   

 
   
 
   
 
 
 
 

Тази интернет страница е изработена от: СветЪ Дизайн